Een fiets leasen

VM fietsplezier is aangesloten bij Lease a bike, Nationale fietsplan en Fiscfree. Graag leggen we u de verschillen en de mogelijkheden voor het aanschaffen van een lease fiets of via een fietsplan van uw werkgever.

Zo’n 40% van het woon-werkverkeer in Nederland is minder dan 15 kilometer. Wij hoeven je niet te vertellen dat fietsen gezond is en dat je in veel gevallen zelfs sneller op je werk aankomt dan met de auto. Toch houdt iets ons tegen om deze korte afstanden de fiets te pakken en zo slibben de Nederlandse wegen steeds meer dicht met auto’s.


fiscfree
lease-a-bike
nfp
Tijdens de leaseperiode van 36 maanden geldt een vast laag maandtarief en slechts 7% bijtelling. Aan het einde van de contractduur kun je de fiets overnemen voor c.a. 20%.

Is het fietsplan voordelig?

Indien je kiest voor een fietsplan via FiscFree/Lease-a-Bike of National Fiets Projecten, mag de aanschaf van de fiets met de werknemer verrekend worden met bijvoorbeeld het brutoloon van de werknemer of met zijn vakantiedagen. Door deze verrekening ontvangen zowel de werkgever als werknemer belastingvoordeel. Immers, als werkgever bespaar je op je sociale lasten omdat je minder brutoloon uitkeert. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie.

Voordelen van een fiets via de zaak

Een fietsplan heeft diverse voordelen, zowel voor werkgevers als medewerkers. Het draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers. Door regelmatig te fietsen verbeteren ze hun conditie en gezondheid. Dit kan leiden tot minder ziekteverzuim en hogere productiviteit op de werkvloer. Daarnaast heeft een fietsplan meerdere positieve effecten, namelijk:

Minder CO2-uitstoot
Vermindering van files
Er wordt meer gefietst; niet alleen naar het werk, maar ook naar andere bestemmingen
Geen overvolle parkeerplaatsen
Kan uitgebreid worden met een leasefietsregeling